Csillagleső Planetárium

2020-ban felújított extravagáns épületünkben helyet kapott egy 36 négyzetméter alapterületű vetítőterem is, amely Látogatóközpontunk egyik fő látványossága. Ebben a teremben történik úgynevezett teljes kupolás filmjeink vetítése. Húsz darab, a filmek élvezhetőbb megtekintésére kifejlesztett szivacsfotel biztosítja látogatóink kényelmes ülőhelyét. 

A vetítőterem főszereplői a monumentális, 5 méter átmérőjű, fémvázas kupola és a vetítést végző OPTOMA márkájú halszemoptika, melyek segítségével 360 fokos, nagy felbontású, körpanorámás látványt tudunk a kifeszített vetítővászonra varázsolni. 

A hangzásért egy Dolby Digital 5.1-es hangszórórendszer felel.

A tanév folyamán itt fogadjuk az általános- és középiskolás csoportokat is, akik az életkoruknak megfelelő filmeket tekinthetnek meg.

Csillagleső Estjeinken (minden hét pénteken) pedig minden érdeklődő foglalhat helyet a széles filmkínálattal rendelkező látványosságra,

Valamint az oldalunknak írt üzenet formájában vagy az info@csillagleso.hu email címen vagy ide kattintva 10 vagy több fős csoportoknak privát vetítésre is kérhet időpontot!

Filmjeink

Visszatérés a Holdra!

Két kicsi üvegdarab

IBEX – A Naprendszer peremén

A Fény -rövidfilm

Elképesztő Világegyetem

A Földtől az Univerzum határáig

Támogassa Ön is a Bajai Obszervatórium Alapítványt adója 1%-ával! Adószám:19047001-1-03

X